Lämpökuvaus

Lämpökuvaus

 

                        

Katso lämpökuvia lämpökuvaus hinnasto, lämpökuvaukseen valmistautuminen

 

LÄMPÖVUOTOA? REMONTTI SUUNNITTEILLA?

Lämpökuvaus on erinomainen tapa selvittää vanhan rakennuksen korjaustarpeet sekä uudisrakennuksen heikot kohdat. Lisääntyneen energiankulutuksen lisäksi rakenteiden lämpö- ja ilmavuodot laskevat asumisviihtyvyyttä ja aiheuttavat terveysriskejä. Aiemmin rakennuksen lämpövuotojen paljastaminen vaati rakenteiden purkamista ja hankalia mittauksia. Nykyään lämpökamera paljastaa kylmäsillat, eristepuutteet ja tiivistevuodot "armottomasti", mutta hienovaraisesti ja tehokkaasti.

Lämpökuvaus tehdään yksivaiheisena kuvauksena normaalissa käyttötilanteessa, RATU -ohjeita noudattaen. Kuvaus tehdään rakennusten lämpökuvauksiin suunnitellulla kameralla FLIR b50. Kamera mahdollistaa mm. suoraan eristeindeksi ja
kastepistehälytykset. FLIR b50 lämpökuvan tarkkuus on 140x140 ja herkkyys 0.09 C

 

 

Lämpökuvauksella voidaan selvittää mm.

•Ilma- ja lämpövuodot (seinät, katot, lattiat, ikkunat, ovet, nurkat, tiivisteet jne.)
•Kylmäsillat, kosteusvauriot, putkistovuodot. Vuotokohta voidaan korjata kustannustehokkaasti ja nähdä mahdollinen rakenteeseen laajemmin levinnyt kosteus.
•Lattialämmityksen toimivuus
•Kaapeleiden/putkien sijainti ennen porausta tai piikkausta jolloin estetään merkittävien vahinkojen syntyminen


 Kuvassa lattialämmitys kaapeli

Ennen remonttia

•Remontoitava kohde voidaan kuvata ennen ja/tai jälkeen remontin, jolloin nähdään tavoitteisiin pääsy remontin osalta.
•Kartoittaa koko talon eristys seiniä, kattoa, lattiaa, ovia ja ikkunoita myöten, jolloin eristyksen korjaustoimet voidaan kohdistaa sinne, missä se on energiataloudellisesti tehokkainta.

Asunnon osto- tai myyntitilanteessa sekä uudisrakentamisessa

Lämpökuvaus ei poista ostajan selonottovelvollisuutta eikä myyjän tiedonantovelvollisuutta, mutta yleensä kuvatun kohteen kuvista riittää keskusteltavaa. Hyvä niin koska asiat on parempi ja halvempaa käydä lävitse ennakkoon kuin kaupanteon jälkeen.

Vaikka taloyhtiö vastaa kerrostalo- tai rivitaloasunnon rakenteista, on lämpökuvauttaminen silti "halvin vakuutus" asunnon ostossa. Tarkka ostaja saa lämpökuvista tiedon kuinka osakehuoneisto on rakennettu, ja säästää summan takaisin helposti jo lämmityskustannuksissa. Jokainen asunnon ostaja haluaa myös varmasti tietää onko ostettavassa kohteessa asumisviihtyvyyttä
pilaavia lämpövuotoja tai rakenteisiin valunutta kosteutta?

Työmaan valvonta jää usein rakennuttajan harteille ja kaikkia virheitä ei välttämättä huomata rakentamisen aikana. Virheet eivät paljastu lopputarkastuksessa, koska valmiiden pintojen alta niitä ei huomata silmämääräisen tarkastuksen avulla.
Lämpökuvauksessa selviää rakentamisen laatu, erilaisten asennusten työn laatu, kattolämmityksen, lattialämmityksen ja eristeiden kunto,  sekä ovien ja ikkunoiden tiiveys.

Teollisuudessa

Lämpökuvausta voidaan hyödyntää myös teollisuudessa ennaltaehkäisemään tulevia vahinkoja ja tehostamaan prosesseja.

Lämpökuvauksella voidaan selvittää mm.vikaantumassa olevat laakerit yms.